Markiezen


Markiezen hebben, behalve een licht- en warmtewerende functie, een ontzettend pittoreske en warme uitstraling.

Doordat de zijkanten van de markies gesloten zijn wordt de zon van iedere kant tegengehouden, wat zorgt voor een aangenamere temperatuur binnenshuis.

Markiezen zijn in drie verschillende uitvoering te verkrijgen:
- Standaard: De standaard markies heeft dezelfde hoogte als uitval (de afstand van de muur tot het einde van de markies).
- Klapmodel: Met het klapmodel is er sprake van een grotere uitval zodat ramen en deuren makkelijk kunnen worden geopend.
- Petmodel: Omdat het doek minder laag valt dan bij het standaard model kan je er onderdoor lopen.

Een ander belangrijk onderdeel van een markies is de lijst. Als de markies opgevouwen is beschermt de lijst de stof tegen verkleuring door licht, water en vuil.

Markiezen worden standaard met een volant geleverd. Dit is een stuk doek dat aan de onderkant van de markies hangt. Dit zorgt voor een extra lichtwerende uitstralilng en het ziet er ook nog eens leuk uit.

Lijsten zijn verkrijgbaar in de volgende materialen:
- Hout (zacht- en hardhout); Een houten lijst geeft een karakteristieke uitstraling aan de markies. Een zachthouten lijst is stukken voordeliger dan een hardhouten lijst. Het nadeel hiervan is dat zachthouten lijsten ongeveer 5 tot 10 jaar meegaan voordat deze gaan rotten.
- Aluminium; Een aluminium lijst heeft het voordeel dat het bestand is tegen alle weersomstandigheden waardoor het een lange levensduur heeft.
- Kunststof; Net als aluminiumlijsten hebben kunststoflijsten een lange levensduur omdat ze goed tegen weersomstandigheden bestand zijn.

Bediening
Markiezen worden standaard met een bedieningskoord geleverd. De markiezen zijn hiermee makkelijk en goed te bedienen. Echter moet wel in gedachten worden gehouden dat naarmate de breedte toeneemt het lastiger wordt om de markies te bedienen. Dus bij grote en zware markiezen, of als u er meerdere tegelijkertijd wil bedienen, is het aan te raden een elektrische bediening te overwegen.

Een vakspecialist kan door zijn kennis en ervaring een passend advies voor jouw woonsituatie leveren. Vul hieronder je postcode in en laat je adviseren door een vakspecialist bij jou in de buurt.

  • Karakteristieke, warme en pittoreske uitstraling
  • Goede warmte- en lichtwerende zonwering
  • Niet windvast
  • Duurder dan andere zonwering
  • Onderhoudsgevoelig

Vind dit product in mijn buurt.

Zoek