Markiezen

markiezen

Markiezen hebben, behalve een licht- en warmtewerende functie, een ontzettend pittoreske en warme uitstraling.

Doordat de zijkanten van de markies gesloten zijn wordt de zon van iedere kant tegengehouden, wat zorgt voor een aangenamere temperatuur binnenshuis.

Markiezen zijn in drie verschillende uitvoering te verkrijgen:
- Standaard: De standaard markies heeft dezelfde hoogte als uitval (de afstand van de muur tot het einde van de markies).
- Klapmodel: Met het klapmodel is er sprake van een grotere uitval zodat ramen en deuren makkelijk kunnen worden geopend.
- Petmodel: Omdat het doek minder laag valt dan bij het standaard model kan je er onderdoor lopen.

Een ander belangrijk onderdeel van een markies is de lijst. Als de markies opgevouwen is beschermt de lijst de stof tegen verkleuring door licht, water en vuil.

Markiezen worden standaard met een volant geleverd. Dit is een stuk doek dat aan de onderkant van de markies hangt. Dit zorgt voor een extra lichtwerende uitstralilng en het ziet er ook nog eens leuk uit.

Lijsten zijn verkrijgbaar in de volgende materialen:
- Hout (zacht- en hardhout); Een houten lijst geeft een karakteristieke uitstraling aan de markies. Een zachthouten lijst is stukken voordeliger dan een hardhouten lijst. Het nadeel hiervan is dat zachthouten lijsten ongeveer 5 tot 10 jaar meegaan voordat deze gaan rotten.
- Aluminium; Een aluminium lijst heeft het voordeel dat het bestand is tegen alle weersomstandigheden waardoor het een lange levensduur heeft.
- Kunststof; Net als aluminiumlijsten hebben kunststoflijsten een lange levensduur omdat ze goed tegen weersomstandigheden bestand zijn.

Bediening
Markiezen worden standaard met een bedieningskoord geleverd. De markiezen zijn hiermee makkelijk en goed te bedienen. Echter moet wel in gedachten worden gehouden dat naarmate de breedte toeneemt het lastiger wordt om de markies te bedienen. Dus bij grote en zware markiezen, of als u er meerdere tegelijkertijd wil bedienen, is het aan te raden een elektrische bediening te overwegen.

Een vakspecialist kan door zijn kennis en ervaring een passend advies voor jouw woonsituatie leveren. Vul hieronder je postcode in en laat je adviseren door een vakspecialist bij jou in de buurt.

UV-Straling

Zonlicht is belangrijk voor onze gezondheid. Door zonlicht is ons lichaam bijvoorbeeld in staat om vitamine D aan te maken. Te lang in de zon zitten kan echter schadelijke effecten hebben voor onze gezondheid. UV-straling is de boosdoener. Een goede zonwering biedt bescherming.
Verschillende soorten UV-straling
Er zijn verschillende soorten UV-straling. Wij hebben vooral te maken met UV-A (95%) en UV-B (5%). UV-A zorgt voor huidveroudering; UV-B zorgt ervoor dat de huid verbrandt.
• UV-A-straling is het hele jaar aanwezig, dus ook in de herfst en winter, en wordt niet tegengehouden door wolken of glas. Wie veel en vaak zonder bescherming blootstaat aan UV-A-straling - dat kan dus ook binnenshuis! - loopt een groter risico op snelle huidveroudering. UV-A speelt ook een belangrijke rol bij de vorming van huidkanker. Een goede zonnewering filtert meer dan 70% van de UV-stralen en werkt als een goede zonnebrandcrème.
• UV-B-straling is voornamelijk in de lente en zomer aanwezig. Deze straling zorgt ervoor dat we bruin worden, maar ook dat onze huid zonder bescherming verbrandt. Daarnaast kan UV-B allergische reacties veroorzaken. Ook UV-B-straling speelt een rol bij de vorming van huidkanker.
Uw vakspecialist kan u informeren over de beschermingsfactor van de zonwerende doeken.

  • Karakteristieke, warme en pittoreske uitstraling
  • Goede warmte- en lichtwerende zonwering
  • Niet windvast
  • Duurder dan andere zonwering
  • Onderhoudsgevoelig

Vind dit product in mijn buurt.

Zoek