Horizontale jaloezieën

Elegant of robuust?

HORIZONTALE JALOEZIEËN

Jaloezieën zijn van oudsher populair als binnenzonwering. Ze bieden comfort met veel privacy. Zijn de lamellen geopend, dan hebt u vrij zicht naar buiten, maar afhankelijk van de stand van de lamellen geen of beperkt uitzicht of inkijk. Overdag kunt u spelen met toetredend licht en in de avond zorgen gesloten jaloezieën voor privacy.
Horizontale jaloezieën, in de volksmond bekend als luxaflex, passen zowel in een strak als klassiek interieur. Ze zorgen voor een elegante en perfecte lichtregeling. Er kan eindeloos met licht en zicht worden gevarieerd: vol zonlicht of juist een mooie filtering van lichtinval naar wens.
Natuurlijk kunt u de jaloezieën ook gebruiken om een kamer te verduisteren.

Functie

Horizontale jaloezieën zijn functioneel, decoratief en zorgen voor een goede lichtregeling.
Het grootste voordeel van jaloezieën is dat u zelf op eenvoudige wijze de lichtinval kunt regelen. U bepaalt of een ruimte volledig duister, gedeeltelijk verduisterd of juist helemaal niet verduisterd moet zijn.

UV-straling

Wist u dat binnenzonwering niet alleen de warmte van de zon blokkeert, maar ook de ultraviolette straling? Te veel UV-straling kan schade aan de huid veroorzaken. Op korte termijn veroorzaakt de straling verbranding, op lange termijn een versnelde veroudering van de huid en een grotere kans op huidkanker. Er zijn drie soorten UV-straling, waarvan UVA en UVB de meeste risico’s in zich dragen. Uw ramen houden UVB-stralen wel tegen, maar UVA-stralen niet; 50 procent van deze straling komt door het glas heen. Op kantoor, thuis, of in de auto wordt uw huid dus blootgesteld aan gezondheidsrisico’s. De straling zorgt er ook voor dat uw meubels sneller uitdrogen en/of verkleuren. Een goede zonwering biedt bescherming.

Reinigen en onderhoud

Aluminium jaloezieën zijn eenvoudig schoon te maken met een droge of vochtige doek.
Horizontale aluminium jaloezieën kunt u in gesloten stand eenvoudig afborstelen met een zachte borstel of een stofzuiger met opzetborstel op de laagste stand. Als de lamellen sterker vervuild zijn, kunt u deze het beste afnemen met een vochtige doek. Pas wel op voor de ladderkoorden of ladderbanden. Deze zijn kwetsbaar. Let erop dat de bovenbak aan de binnenzijde niet nat wordt!
U kunt er ook voor kiezen om uw jaloezieën grondig te laten reinigen door een professioneel schoonmaakbedrijf dat de beschikking heeft over ultrasone reinigingstechniek.

Toepassing

Jaloezieën hebben tal van voordelen. Ze zijn uiterst geschikt voor moeilijke raamstructuren (scheef, rond, dakramen en andere speciale raamvormen) en dus ideaal voor speciale toepassingen.
Jaloezieën nemen weinig ruimte in en er is veel keuze uit materialen, kleuren en dessins. Deze keuzevrijheid is belangrijk omdat jaloezieën bij brede ramen een groot deel zullen uitmaken van het interieur.
Toepassingen o.a. bij:
• Veranda’s
• Woonhuizen (o.a. verduistering slaapkamer)
• Kantoren
Dakraamtoepassingen
U kunt jaloezieën o.a. toepassen op dakramen van de merken Fakro, Rooflite, Velux, Roto, Braas, Dörken en op rechte kozijnen (90°).

Montage op kunststof en aluminium kozijnen

Jaloezieën hebben tal van voordelen. Ze zijn uiterst geschikt voor moeilijke raamstructuren (scheef, rond, dakramen en andere speciale raamvormen) en dus ideaal voor speciale toepassingen.
Jaloezieën nemen weinig ruimte in en er is veel keuze uit materialen, kleuren en dessins. Deze keuzevrijheid is belangrijk omdat jaloezieën bij brede ramen een groot deel zullen uitmaken van het interieur.
Toepassingen o.a. bij:
• Veranda’s
• Woonhuizen (o.a. verduistering slaapkamer)
• Kantoren
Dakraamtoepassingen
U kunt jaloezieën o.a. toepassen op dakramen van de merken Fakro, Rooflite, Velux, Roto, Braas, Dörken en op rechte kozijnen (90°).

Montage op kunststof en aluminium kozijnen
Steeds meer woningen zijn voorzien van kunststof en aluminium kozijnen: gemakkelijk in onderhoud, duurzaam en warmte- en geluidsisolerend. Het plaatsen van jaloezieën op kunststof kozijnen vraagt om een goed passend product, dat eventueel zonder boren en schroeven gemonteerd kan worden.
Klemsysteem
Met behulp van klemsteunen kunnen bijna alle soorten jaloezieën eenvoudig, zonder te boren, op een kunststof kozijn gemonteerd worden. Gecombineerd met spandraden, hangt het product mooi strak langs het raam en wordt voorkomen dat de jaloezieën gaan klapperen. En goedkopere oplossing is het werken met magneten. Bijkomend voordeel is dat er dan geen in het zicht hangende spandraden nodig zijn.
Clicksysteem
Zoekt u een product dat goed aansluit op een kunststof kozijn, gemakkelijk te monteren is en lang mee gaat? Dan is een clicksysteem een goede oplossing. Het frame wordt tussen de glaslatten geklemd zonder gebruik te maken van een boormachine. Clicksystemen zijn leverbaar in combinatie met rolgordijnen: 20 mm plissé gordijnen, 25 mm dubbel plissé en 16 mm en 25 mm aluminium jaloezieën. Montage op glaslatten In de meeste gevallen is montage op de glaslatten of op het kozijn ook mogelijk. Er ontstaan alleen enkele schroefgaten in het aluminium of het kunststof.

Kleuren en lamelbreedte

Er is een groot kleurenaanbod in zowel uni als dessins, denk bijvoorbeeld aan lamellen met de uitstraling van linnen, of een betonlook. Kies een kleur altijd uit in de omgeving waar de raambekleding komt te hangen. Vakspecialisten kunnen u een uitgebreide kleurenwaaier ter beschikking stellen zodat u thuis de juiste keuze kunt maken. Aluminium jaloezieën zijn verkrijgbaar in lamelbreedtes van 16, 25, 35, 50 en 70 mm.

Isolerende werking

Circa 30 procent van het warmteverlies in huis gaat via de ramen. Om optimaal te isoleren is het belangrijk dat de raambekleding het volledige raam bekleedt. Zelfs een kleine kier zorgt ervoor dat de isolatiewaarde aanmerkelijk daalt.
Jaloezieën zijn een mooi en functioneel als raamdecoratie, maar vanwege de kieren tussen de lamellen zijn ze nagenoeg ongeschikt als isolatie.

Materialen en eigenschappen

Standaard worden luxaflex uitgevoerd met ladderkoord. De gaatjes die in de lamellen zitten om de trekkoorden doorheen te laten lopen, zijn dan zichtbaar. Er zijn ook uitvoeringen waar de trekkoorden aan de buitenkant van de lamellen lopen, zodat er geen gaatjes in de lamellen zitten. De lamellen zijn van aluminium; de bovenbak en onderlat meestal van ijzer. Voor badkamers zijn speciale badkameruitvoeringen verkrijgbaar met een aluminium bovenbak.

Bediening

Aluminium jaloezieën zijn eenvoudig te bedienen met een trekkoord en draaistang, ketting, elektrisch, handvat of knop. De bediening is, afhankelijk van het model naar keuze, zowel links, rechts of gedeeld geïntegreerd. Jaloezieën kunnen net als andere raamdecoraties en zonweringen uitstekend worden geautomatiseerd en geïntegreerd in een domoticasysteem. Laat u door een Vakspecialist adviseren.

Kindveiligheid

Loshangende koorden, banden, kettingen en draden vormen een risico voor jonge kinderen. Fabrikanten zijn zich hiervan bewust en doen er alles aan om hun producten zo kindveilig mogelijk te produceren. Er zijn echter een paar dingen waar gebruikers van rolgordijnen op moeten letten.
1. Jonge kinderen kunnen verstrikt raken in de lus van trekkoorden, banden en verbindingskoorden waarmee het product bediend wordt. Ook kunnen ze koorden om hun keel wikkelen.
2. Houd, om wurging te voorkomen, de koorden buiten het bereik van jonge kinderen.
3. Verwijder bedden, wiegen en ander meubilair uit de buurt van de koorden van raambekleding.
4. Knoop de koorden niet aan elkaar. Zorg dat de koorden niet verstrengeld raken of een lus vormen.
5. Installeer en gebruik de bijgeleverde onderdelen voor kindveiligheid overeenkomstig de installatie-instructies om het risico van verstikking en verstrengeling te verkleinen.

Fabrikanten moeten altijd qua prestatie en veiligheid voldoen aan de minimale vereisten zoals voorgeschreven door de Europese norm EN 13120 (te vinden aan de binnenzijde van geplaatste zonneschermen) Daarnaast ontwikkelen fabrikanten steeds nieuwe producten en opties om het risico op ongevallen te verkleinen.
Jaloezieën kunnen bijvoorbeeld ook elektrisch bediend worden door middel van batterij, transformator, 12volt- of 230 volt-motoren. Het systeem is uit te breiden met afstandsbediening. Hiermee vermindert u de risico’s voor kinderen aanzienlijk.
Als gevolg van gewijzigde Europese wetgeving is de standaard bedieningslengte voor de meeste raambekledingen met koord- of kettingbediening teruggebracht tot maximaal 1 meter, om het risico op letsel bij jonge kinderen te beperken. Wilt u alle risico’s uitsluiten, laat u dan informeren over het kindveilige Softraise systeem.
Uiteraard kunt u in overleg met uw leverancier andere bedieningslengtes bestellen, zeker wanneer het ruimtes betreft waar geen kinderen komen of mogen komen. Denk hierbij b.v. aan kantoor- en fabrieksruimten.

Tips en aandachtspunten

Montage dicht tegen het raamoppervlak aan is af te raden in verband met overmatige warmteontwikkeling. De temperatuur kan zo hoog oplopen dat er zelfs bij dubbelglas thermische en glasbreuk kan ontstaan. Voor meten en monteren van uw zonwering is kennis en kunde vereist.

Uw vakspecialist in de buurt

Bij uw vakspecialist kunt u inspiratie opdoen voor uw kamer(s)) en kennismaken met de producten en materialen die u mooi vindt. Vakspecialisten kunnen door hun kennis en ervaring een passend advies voor uw specifieke woonsituatie geven. Zij inventariseren uw wensen, beoordelen de lichtinval, meten en adviseren, zodat alles perfect past in uw huis. Laat professionals doen waar zij goed in zijn! Vul hieronder uw postcode in en vindt een vakspecialist bij u in de buurt.

Voor- en Nadelen

• Makkelijk te bedienen
• Lichtinval, doorzicht en inkijk gemakkelijk regelbaar
• Privacy en zicht naar buiten
• Geschikt voor vochtige ruimtes
• Raambreed leverbaar
• Eenvoudig schoon te maken
• Neemt zonnewarmte op (kleurafhankelijk)
• Vereist vakkundige montage en advies.
• Meer dan 130 aantrekkelijke kleuren
• Verschillende lamelbreedtes: 16, 25, 35, 50 mm
• Productie op maat, ook voor speciale raamvormen
• Meerdere jaloeziemodellen met verschillende bedieningsopties
• Traploos in positie te brengen
• Kleurwissel mogelijk
• Ruimtebesparende installatie, ook mogelijk zonder te boren
• Stabiel en duurzaam
• Jaloezieën zijn relatief goedkoop ten opzichte van andere zonweringsystemen

  • Simpel te reinigen
  • Makkelijk te bedienen
  • Goede verstelbaarheid lichtinval
  • Meer dan 130 aantrekkelijke kleuren
  • Neemt zonnewarmte op (kleurafhankelijk)

Vind dit product in mijn buurt.

Zoek