Dubbel-Plissé

Dubbelplissé

Dubbel-plissés bieden een ideale combinatie van sfeer, zonwering, verduistering, isolatie, energiebesparing en geluidsabsorptie.

Isolatie en energiebesparing
Door de honingraatstructuur van de gordijnen vormt zich een isolerende luchtlaag die zowel warmte als koude weghoudt. In de winter helpen de dubbel-plissés je woning lekker warm te houden en in de zomer bieden ze verkwikkende koelte. Zo verbruikt u minder energie: goed voor het milieu en uw portemonnee!

Lichtregulering Dubbel-plissés houden zonlicht tegen, maar bieden ook de mogelijkheid om met de lichtinval in huis te spelen. Licht kan uw woning totaal transformeren. Met een goede raambekleding in de juiste kleur bereikt u een optimaal effect en een prettige sfeer in huis.

Verduistering
Er zijn meerdere types, transparantie en lichtdoorlatendheid, die de juiste sfeer bepalen voor elke kamer. Met de verduisterende stoffen houdt u de slaapkamer goed donker.

Geluidsabsorptie Een goede dubbel-plissé verbetert de akoestiek in huis. Dubbel-plissés weren geluiden van buitenaf en dempen geluiden die binnenshuis ontstaan door weerkaatsing op harde oppervlakken zoals wand, vloer of plafond.

UV-straling

Wist u dat binnenzonwering niet alleen de warmte van de zon blokkeert, maar ook de ultraviolette straling? Te veel UV-straling kan schade aan de huid veroorzaken. Op korte termijn veroorzaakt de straling verbranding, op lange termijn een versnelde veroudering van de huid en een grotere kans op huidkanker. Er zijn drie soorten UV-straling, waarvan UVA en UVB de meeste risico’s in zich dragen. Uw ramen houden UVB-stralen wel tegen, maar UVA-stralen niet; 50 procent van deze straling komt door het glas heen. Op kantoor, thuis, of in de auto wordt uw huid dus blootgesteld aan gezondheidsrisico’s. De straling zorgt er ook voor dat uw meubels sneller uitdrogen en/of verkleuren. Een goede zonwering biedt bescherming.

Reinigen en Onderhoud

In het reinigingsvoorschrift dat u bij het dubbel-plissé ontvangt, leest u hoe u uw gordijnen schoon en mooi houdt. Twijfelt u of uw plissé- of dubbel-plissé gewassen kan worden, neem dan geen risico en vraag advies aan een raamdecoratiespecialist.

Toepassingsmogelijkheden

Maar weinig raamdecoraties zijn zo veelzijdig als dubbel-plissés. Vochtwerende materialen, een comfortabele bediening en speciale oplossingen voor ronde en grote ramen alsmede ramen met speciale vormen behoren tot de mogelijkheden.
• rechthoekige ramen
• dakramen (bijv. VELUX®, Roto®, Braas®)
• ramen met speciale vormen (driehoek, vijfhoek, cirkel, halve cirkel, kwadrant)
• als plafondsysteem in veranda's
• in vochtige ruimtes met gecoate stoffen
• in slaapkamers als dag- en nachtsystemen met twee verschillende stoffen
• ideaal voor kinderkamers: verspannen honingraatplissés voldoen aan de
eisen voor de veiligheid van kinderen volgens EN13120

Dakraamtoepassingen

U kunt dubbel-plissés o.a. toepassen op dakramen van de merken Fakro, Durken, VELUX®, Roto®, Braas®) en op rechte kozijnen (90°).

Montage op kunststof en aluminium kozijnen

Steeds meer woningen zijn voorzien van kunststof en aluminium kozijnen: gemakkelijk in onderhoud, duurzaam en warmte- en geluidsisolerend. Het plaatsen van jaloezieën op kunststof kozijnen vraagt om een goed passend product, dat eventueel zonder boren en schroeven gemonteerd kan worden.
Klemsysteem
Met behulp van klemsteunen kunnen bijna alle soorten jaloezieën eenvoudig, zonder te boren, op een kunststof kozijn gemonteerd worden. Gecombineerd met spandraden, hangt het product mooi strak langs het raam en wordt voorkomen dat de jaloezieën gaan klapperen. En goedkopere oplossing is het werken met magneten. Bijkomend voordeel is dat er dan geen in het zicht hangende spandraden nodig zijn.
Clicksysteem Zoekt u een product dat goed aansluit op een kunststof kozijn, gemakkelijk te monteren is en lang mee gaat? Dan is een clicksysteem een goede oplossing. Het frame wordt tussen de glaslatten geklemd zonder gebruik te maken van een boormachine. Clicksystemen zijn leverbaar in combinatie met rolgordijnen: 20 mm plissé gordijnen, 25 mm dubbel plissé en 16 mm en 25 mm aluminium jaloezieën.
Tapesysteem
Bij het tape systeem worden de zijgeleidingsprofielen op het glas of raam geplakt. Boren en schroeven is niet nodig; het gordijn sluit goed aan op het raam.

Montage op glaslatten In de meeste gevallen is montage op de glaslatten of op het kozijn eveneens mogelijk. Er ontstaan alleen enkele schroefgaten in het aluminium of het kunststof.
Voor meten en monteren van uw zonwering is kennis en kunde vereist. Laat u adviseren door een vakspecialist!

Kleuren – Dessins en stofsoorten

Dubbel-plissés zijn er in vele kleuren en met verschillende transparanties, van doorzichtige tot verduisterende stoffen. Ze zijn verkrijgbaar met een plooibreedte van 25 mm, 32 mm of 64 mm. Een plooibreedte van 25 mm geeft de dubbelplissé een meer verfijnde uitstraling; een bredere plooi creëert een stoer effect.

Materialen en eigenschappen/bediening

Dubbelplissés zijn verkrijgbaar met verschillende bedieningen, bijvoorbeeld een optrekkoord, een bedieningsgreep, een comfortkoord of een eindlooskoord. Het comfortkoord werkt met een comfortabel intrekbaar koordmechanisme. Het eindlooskoord is bij uitstek geschikt voor grote stofoppervlaktes. Daarnaast is bij dubbelplissés elektrische bediening mogelijk.

Kindveiligheid

Loshangende koorden, banden, kettingen en draden vormen een risico voor jonge kinderen. Fabrikanten zijn zich hiervan bewust en doen er alles aan om hun producten zo kindveilig mogelijk te produceren. Er zijn echter een paar dingen waar gebruikers van rolgordijnen op moeten letten.
1. Jonge kinderen kunnen verstrikt raken in de lus van trekkoorden, banden en verbindingskoorden waarmee het product bediend wordt. Ook kunnen ze koorden om hun keel wikkelen.
2. Houd, om wurging te voorkomen, de koorden buiten het bereik van jonge kinderen.
3. Verwijder bedden, wiegen en ander meubilair uit de buurt van de koorden van raambekleding.
4. Knoop de koorden niet aan elkaar. Zorg dat de koorden niet verstrengeld raken of een lus vormen.
5. Installeer en gebruik de bijgeleverde onderdelen voor kindveiligheid overeenkomstig de installatie-instructies om het risico van verstikking en verstrengeling te verkleinen.

Fabrikanten moeten altijd qua prestatie en veiligheid voldoen aan de minimale vereisten zoals voorgeschreven door de Europese norm EN 13120 (te vinden aan de binnenzijde van geplaatste zonneschermen). Daarnaast ontwikkelen fabrikanten steeds nieuwe producten en opties om het risico op ongevallen te verkleinen.
Dubbel-plissés kunnen bijvoorbeeld elektrisch bediend worden door middel van batterij, transformator, 12volt- of 230 volt-motoren. Het systeem is uit te breiden met afstandsbediening. Hiermee vermindert u de risico’s voor kinderen aanzienlijk.
Als gevolg van gewijzigde Europese wetgeving is de standaard bedieningslengte voor de meeste raambekledingen met koord- of kettingbediening teruggebracht tot maximaal 1 meter, om het risico op letsel bij jonge kinderen te beperken. Wilt u alle risico’s uitsluiten, laat u dan informeren over het kindveilige Softraise systeem.
Uiteraard kunt u in overleg met uw leverancier andere bedieningslengtes bestellen, zeker wanneer het ruimtes betreft waar geen kinderen komen of mogen komen. Denk hierbij b.v. aan kantoor- en fabrieksruimten.

Tips en aandachtspunten

Montage dicht tegen het raamoppervlak aan is af te raden in verband met overmatige warmteontwikkeling. De temperatuur kan zo hoog oplopen dat er zelfs bij dubbelglas thermische en glasbreuk kan ontstaan.

Uw vakspecialist in de buurt

Bij uw plaatselijke vakspecialist kunt u inspiratie opdoen voor uw kamer en kennismaken met de producten en materialen die u mooi vindt. Een vakspecialist kan door zijn kennis en ervaring een passend advies voor uw specifieke woonsituatie geven. Deze professional inventariseert uw wensen, beoordeelt de lichtinval, meet en adviseert, zodat alles perfect past in uw huis. Laat de vakmensen doen waar zij goed in zijn!
Vul hieronder uw postcode in en vindt een vakspecialist bij u in de buurt.

  • Geen koorden en gaatjes
  • Ideaal om je slaapkamer mee te verduisteren
  • Extra isolerende werking
  • in de holle ruimte kunnen vliegen en spinnetjes kruipen.

Vind dit product in mijn buurt.

Zoek